The Christmas Tag

Naišla sam na ovaj lijepi i simpatični tag, kod strane blogerice Oh my Louboutin, pa sam odlučila samu sebe tagati 😀 Inače sam jako slaba s praćenjem tagova, dok se ja smislim bi/ne bi ih napisala, već izađu iz štosa i onda nema smisla objavljivati ih 😀 No, ovaj mi je odmah sjeo, možda zato što je pun te blagdanske pozitive i ozračja, možda zato što sam se odmah kao iz topa sjetila što bi odgovorila na većinu pitanja. No, najveći razlog je bio taj, što sam se odgovarajući na ova pitanja ispunila blagdanskom toplinom i atmosferom, a sjećanja su mi se vratila na najljepše božićne uspomene i podsjetila na drage ljude, koji su već dugo u mom životu, ili su oduvijek u njemu ❤

my_christmas_by_gameover2009-d35tyia

What is/are your favourite Christmas movie(s)? 

Imam puno dragih božićnih filmova, što god je povezano s Božićem i pojavljuje se okićeni bor, ja ću pogledati u božićnom periodu. No, ovdje ću izdvojiti tri filma, bez kojih niti jedan Božić ne prođe 🙂

Prvi je Home alone 1 i 2. Mogu reći da mi je dvojka čak draža, jer se radnja odvija u New Yorku, a oduvijek me privlači taj grad ❤ pogotovo mi se čini lijep za vrijeme Božića, i newyorčani su obično nagrađeni sa snijegom, za razliku od mene u Sisku 😀 Iako se mnogi žale što ga na TV-u puštaju svaki Božić, ne vidim problem u tome. Pogledam ga jednom u godini, i srce mi jače zakuca kada vidim najavu 😀

1450977_10202246538832369_1352790313_n

Drugi je Love Actually, lijep i topao film s mnoštvo glavnih likova u sebi. Svi su povezani na određen način. Glavni motiv filma je – ljubav. Pripovjedač želi prenijeti poruku da upravo oko blagdana i Božića, stojeći na aerodromu, promatra ljude, svi oni pri susretu dijele ljubav, poštovanje, toplinu. Iako nam se stvari ponekad čine crnima, ljubav je zapravo svuda oko nas i postoje različiti načini na koje će nam ih netko prenijetisamo treba otvoriti oči 🙂 Donja slika predstavlja moju najdražu scenu u cijelom filmu, na koju uvijek plačem – Čovjek koji je zaljubljen u ženu svog najboljeg prijatelja joj, samo zato što je Božić, želi priznati svoje prave osjećaje i reći da je ona za njega savršena

05845ed4ac2e57f75ea71640595b52bb

Treći je It’s a Wonderful life. Film u sebi nosi snažnu poruku, a radnja se odvija oko Božića. Glavni lik je frustriran, užurban, obiteljski čovjek i radoholičar. Kad mu stvari krenu nizbrdo poželi da ne postoji. Tada mu dolazi “anđeo”, koji mu pokaže stvari iz druge perspektive – kako bi izgledao svijet da ga nikad nije bilo, da se nikada nije rodio. Koliko ljudi bi patilo i bilo izgubljeno bez njega. Koliku veliku ulogu on ima u drugim životima. George tada shvati da njegov život ima svrhu. Mislim da je ovaj film lijepo pogledati kad god smo u nekoj depresiji, da si posložimo stvari u glavi, jer svi smo tu s nekom svrhom i svi usrećujemo nekoga

1a07ea998f44372168df5699401cc7b3

Do you open your presents on Christmas Eve or Christmas morning?

Ovisno kako koje godine, ali najčešće je to Badnjak (Christmas Eve). Za mene je badnje popodne/večer nešto najljepše. Svi ukućani su na okupu, prije nego što brat i ja odlepršamo s društvom van. Tada obično razmijenimo s roditeljima poklone 🙂

large

Do you have a favourite Christmas memory?

Imam mnogo lijepih uspomena vezanih za Božić, ali dvije su mi se posebno urezale. Iako neće djelovati ovako ništa posebno, sjećam koliko sam se lijepo osjećala i bila sretna.

Prva je kada su moji roditelji otputovali u Salzburg, pa smo brat i ja svaki dan i večer imali društvo doma. Po cijele dane smo jeli, pili i kartali. Bilo je to doba kada sam se osjećala slobodnom i bezbrižnom. Jedan od ljepših Božića provedenih s prijateljima

Druga je kada smo Roseybelle i ja, još u osnovnoj školi, dobile neke novce od roditelja i kako smo bile djeca nismo znale što bi si kupile (zašto nam se to sad ne događa? :D). Onda smo skupa otišle do centra i kupovale našim mamama poklone, bile smo fascinirane skromno okićenim štandovima u našem gradu 🙂 Isto tako, lijepa vremena. Vrijeme kada nam novac nije ništa značio, i nije trebao za zabavu 😀

Favourite festive food?

Uz kolače, koji su nezaobilazni kod nas, i moja mama uporno napravi 15 vrsta svake godine (iako prethodno kaže da neće niti jedan). Najdraža božićna hrana mi je – Francuska salata. Kad nju jedem osjećam se blaženom i znam da je Božić stvarno stigao 😀

Favourite Christmas gift?

Ne mogu odlučiti koji mi je najdraži, svaki od njih za mene ima neprocjenjivu vrijednost i osobe koje su poklanjale znaju zašto su mi određenu stvar poklonile. Ako ću izabrati najneobičniji, to bi bilo kada mi je tata još u osnovnoj školi za Božić poklonio – toster za raditi tople sendviče 😀 Tada mi je to bilo jako čudno, no sada shvaćam koliko su korisne takve kućne potrepštine 😀

Najbliži mi najčešće daruju kozmetiku, parfeme, Accessories dodatke, pidžame, tople čarape/šlape, mirisne svijeće, notese i sa svakim poklonom sam sretnai uvijek mi treba upravo to

Favourite Christmas scent?

Mirisna svijeća Yankee Candle, naziva Christmas Eve, koju mi je darovala prijateljica Tihanaprošli Božić. Ovaj miris ne mogu objasniti drugačije, nego da miriši bogato, festive, luksuzno, toplo, cozy, jednostavno božićnoZamiriši cijelu kuću i idem sama u pohod ove godine po nju, te ću ju upaliti na – Christmas Eve

f0f4deb8a9dc04fb0ef5195615510844

Drugi miris koji me odmah podsjeti na Božić je parfem – Yves Saint Laurent Manifesto. Dobila sam ga kao poklon za prošli Božić. Miriši isto tako na toplinu, sreću, bezbrižnost, luksuz. Toplini pridonosi to što mu je baza drvena i blago orijentalna, a uključuje note, sandalovine, vanilije, … Parfem koji će se, nakon što ga nanesete, duboko uvući u vašu kožu, vestu i dugo ostati tamo 🙂

80c72227d6b324b47b3889d050da2d0c

Do you have any Christmas Eve traditions?

Nemam nekakvu posebnu tradiciju na Badnjak. Uglavnom su to one klasične stvari – kićenje bora, kojeg uvijek sama kitim, jer se mojima ne da sa mnom haha, izvlače se na to da ja to najbolje napravim 😀 Iako ne razumijem kako im se to ne može dati kad je najzabavnije. No dobro, tata ponekad uleti pa mi pomogne lampice staviti da se sva ne popetljam 😀 Nakon toga obično pomognem mami oko dovršenja jela i kolača, te nastavim s dekoriranjem kuće. Ostatak dana slušam božićne pjesme, uz čašu gemišta :D, te se šminkam i spremam za grad. Ako i ne idem nigdje van, volim biti sređena na tu festive, magičnu večerProšli Badnjak sam provela mirnu večer s dečkom i gledali smo filmove, bilo je posebno lijepo 😀

What tops your tree?

Nemam zvijezdu na boru, već obični “vrh” ili kako se već kaže 😀 Ide u špic, lijepo izdužuje božićno drvce 😀 Bijele je boje, s lijepim srebrnim šljokicama 😀 Dobra stvar je to što, bez obzira koje boje kuglica i lampica kombiniram te godine, on se u sve uklapa 🙂

As a kid, what was the one (crazy, wild, extravagant) gift you always asked for but never received?

Nikad nisam imala neke lude božićne želje. Kao dijete sam jako voljela dječju šminku i CD-e i kazete za radio 😀 slušala sam neke naše izvođače (koje neću sad tu imenovati haha). Svaki novi album je meni predstavljao vrijednost i bila sam mirna pola godine, dok ne bi “izlizala” traku od slušanja 😀 Jedina moja nerealna želja, koju mi moji naravno nisu mogli ostvariti, je ta da Božić uvijek traje. Kada bi došlo to jutro da se treba raskititi bor, to je bilo nešto najtužnije za mene :/ I dan danas sam tužna, kada sve to završi

What’s the best part about Christmas for you?

S godinama sam naučila da je najbolji i najljepši dio Božića mir i ljubav. Zajedništvo i veselje. Što mi znače najljepše tenisice, najmodernija vesta i najnoviji parfem na tržištu, ako oko mene vlada nemir, nesloga, kada ne osjetim toplinu u međuljudskim odnosima? Božić nisu one lude reklame, koje nerealno obećavaju da će obitelj biti sretna ako si svi međusobno kupe najnovije mobitele, tablete i najskuplje bombonijere. Trebamo se tijekom cijele godine truditi oko drugih, a taj Božić, taj Kraj godine, treba biti samo šlag na kraju, potvrda našeg međusobnog poštivanja i uvažavanja ❤ ❤

candle_by_urika66-d4lp0sy

Drage moje! Ima Vas stvarno jakoo puno koje čitam, pratim i cijenim kao blogerice. Stoga mi nema smisla nekog posebno tagati, jer ne želim nekoga slučajno zaboraviti. Pozivam na Tag sve koje se osjećate raspoloženo za napisati ovakav post 🙂 Pozivam i čitateljice, ako osjete želju ili imaju vremena, da slobodno u komentaru napišu svoje odgovore 😀  Sve ste tagane, jer ako ste vidjele ovaj tag, to znači da sam imala tu čast da kliknete na moj blogi Hvala Vam 🙂

*Fotografije nisu moje vlasništvo, izvor( klikom na sliku )

Hvala na čitanju!! 🙂 🙂

Ivana ❤ ❤

Advertisements

36 thoughts on “The Christmas Tag

  1. Joj bas divan tag, jedan od ljepsih stvarno i rekla sam vec raditi i onaj top makeup items i bloggers made me do it, a sad cu opet reci i za ovaj da cu ga napraviti pa se nadam i da hocu :D!
    Bas lijepo da si nas se sjetila; jel znas da ja i dalje imam dolje u kupaoni onu neku kupku ukrasnu sto sam mami kupila?! Stvarno smo trosile novce bezveze tad i bas je bilo cudno kako nismo znale sto bi kupile. Sad ne bi bio problem. 😀
    Meni se bas svidja tvoj odabir filmova; morat cu i ja pogledati neke od njih ove godine, a i ova svijeća mi se cini super. 🙂

    • znam da imaš tu kupku 😀 vidim ju kada idem na wc haha 😀
      da, smiješno je da ništa same sebi nismo kupile, samo smo mislile na druge 😀
      ovi filmovi su kultni meni, bez njih kao da nije Božić 😀
      mirisi su fantastični ❤

  2. Odličan mi je ovaj tag. 🙂 Vidim da imamo puno sličnosti. 🙂 YC Christmas Eve nisam probala, ali hoću čim prije. 🙂 Već se vidim u shoppingu.
    Ma znaš što, čini mi se da ću i ja ovaj tag ispuniti! :*

    • da, i mene je malo vrijeme ubilo,, ali to nekako ignoriram božićnim pjesmama, gledam božićnih filmova, lijepih slika na Pinterestu 😀 već sam malo i sobu dekorirala hehe 😀
      hvala ti 😀 :*

  3. Predivan tag i baš mi je bilo divno čitati ga, jer mi je ovaj period godine najljepši iako mi je ove godine nekako ubrzan pa se nadam da ću ga stići bar malo doživjeti kako bi htjela. Baš sam se nasmijala za francusku salatu jer je to nešto što i ja obožavam i ne može proći Božić bez nje 🙂
    Sam u kući je i kod mene standard i baš me zna iživcirat kad se ljudi bune da šta je opet na tv-u. Pa ne moraš gledat i to je to 😀
    Svijeća mi se čini super i vjerujem da je baš divna za ovaj period godine ❤

    • i meni nekako ide to sve skupa prebrzo, htjela bi malo stat i uživat 😀
      francuska salata je nešto najbolje što je čovjek izmislio haha 😀 evo sad dok ovo pišem mi se jede 😀
      e i meni idu nisu jasni hejteri filma hehe pa to je klasik,, pogotovo za nas rođene oko 85. – 90-te uvijek smo čekali Božić da stigne taj film ❤
      drago mi je da ti se svidio tag i nadam se da ćeš ga ispuniti ❤

  4. Vrlo lijep tag i super odgovori. Ja sam poput tebe kada su tagovi u pitanju. 😀 I ja sam htjela da Božić uvijek traje i također mi je teško padalo kada je trebalo raskititi bor. 🙂

  5. Predivan mi je ovaj tag, baš je pun božićnog duha 😀 Ispunit ću ga negdje pred sam Božić jer sam nešto zaredala s tagovima na blogu pa da ne bude monotono 🙂 Kod Božića su mi najdraži božićni kolači, oni sitni, koje mogu gricnuti u prolazu, obožavam ih i naravno kuhano vino 😀
    Nemoj žaliti za New Yorkom, bila sam i jako sam se razočarala tim gradom, možda sam imala prevelika očekivanja 😦 Znaš ono što kažu da je New York “city that never sleeps” po meni to uopće ne vrijedi za taj grad jer kad za vikend u 23 na Manhattanu moraš tražiti ljude, nije to to 😀

    • baš bi voljela da ga ispuniš ❤ veselim se čitanju 😀
      onda si me utješila hehe 😀 baš dugo želim otići tamo, a nikako da se ukaže prilika 😀
      i ja volim sitne kolačiće, pogotovo školjkice punjene pekmezom ❤

  6. Baš kad sam namazala puno slojeva maskare, eto, ja tada plačem. haha. Odličan tag i prekrasan post, uživala san u svakoj natipkanoj riči. Kraj me dotuka, Božićno vrime napravi ’emotional wreck’ od mene, toliko volim Božić. I ja sama sve dekoriram, ej, najbolje smo u svojoj familiji haha. Ja se sva zapetljan i izboden, to samo pomogne da i još više Božićnog duha curi iz mene hahaha 😀 Volila bi ja radit ovaj tag, nadan se da ću ga uspit ugurat u raspored. 😀

    • baš bi htjela čuti tvoje odgovore, jer mi pišeš zanimljivo i duhovito 😀
      i sama sam neka emocionalna zadnjih dana, što zbog nekih određenih situacija, što zbog tog što se nekako ove godine jako malo ljudi veseli Božiću
      čak ih ni božićne pjesmice ne vesele :/
      mah, bolje da dekoriranje nama prepuste haha 😀 kreativnije smo sigurno 😀

  7. Fora tag 😀 Baš se pitam kad će prestat s prikazivanjem Samog u kući, mislim film je ekstra, ali već su dosadni malo s tim xD Iako, gledam ga svake godine haha 😛 Ono što mi je jako žao je to što već druge godine za redom ne mogu imati bor jer bi moja dva mačja hahara odmah sredila, no zato ćemo okititi prozore, prostorije i bit će super 🙂

  8. Prije par min sam upravo naletjela na tvoju Facebook stranicu pa odlucila malo prosnjofati i po blogu kad sam shvatila da mi se jako svida nacin pisanja.. i tanan citam ovo i vidim da si iz Siska.. a gle cuda, i ja sam! Tocnije iz jednog manjeg mjesta u blizini ali u Sisku sam gotovo svaki dan,skola i to. 🙂 Divan blog,zanimljiv, jako lijepo pises. :*

    • hvala ti jako puno na ovom divnom komplimentu 😀
      trudim se ne biti dosadna u postovima 😀 a kad netko pohvali moj rad i pisanje, nema mi veće pohvale 😀
      hvala ti što me čitaš,, trudit ću se i dalje u novim postovima ❤ 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s